Szemelvények a Szövi hamarosan megjelenő emlékkönyvéből

A május 22-i Öregdiák Találkozóra jelenik meg a Szövi történetének első 10 évéről szóló emlékkönyv. Több mint harmincan írtak bele. Most közre adunk egy-két részletet.

szovi10_emlekkonyv_cl

„Több mint tíz éve nem szeretek táborozni. Több mint tíz éve nem szeretek négykézláb a fekvőhelyre menni, mert nem vagyok kutya. Több mint tíz éve nem szeretem a tisztálkodás keserveit. Egyenesen zavar a tábortűz füstje, mert a szalonnasütés jut eszembe, a kényszerű zsírevés, és még bele is esik a tűzbe.”

(Czike Gábor)

„Meglepő számomra, milyen nehéz konkrét élményt kiemelni az első hetvehelyi táborba való kalandos leút és a másodikból való elcsigázott hazatérés közötti hét mámoros évből. Az olyanfajta közösségi viccekért vagyok a leghálásabb, mint amikor Bélapátfalván úgy döntöttünk, hogy…”

(Czöndör Pál)

„Amit el kellene mesélnem, az a ráróspusztai női WC. A kevéssé bizalomgerjesztő, de fehérre meszelt épület a hatalmas rét szélén. Érthető okoknál fogva még soha nem jártam női WC-ben. Egészen addig. Akkor éjszaka ugyanis több órát töltöttem bent. Három lánnyal.”

(Nyáry Zsigmond)

Az írások folytatását az emlékkönyvben olvashatjátok. A kötet az Öregdiák Találkozón 4.000 Ft-os áron lesz megvásárolható, de május 18-ig 3.000 Ft-os áron előrendelhető. (Tiszteletpéldányok nem lesznek, mert ha lennének, nem tudjuk, kinek ne adjunk…) A megrendeléshez küldjetek e-mailt az info(kukac)szovi(pont)hu e-mail címre, a könyv(ek) árát pedig utaljátok át a Szent Gellért Diákszövetség bankszámlájára (12100011-10115064). Amennyiben készpénzben fizetnél, menj be a gimnázium titkárságára, ott ezt is megteheted. (Készpénzes fizetésre emellett a május 16-i közgyűlésen lesz lehetőség.)

Rendeld meg még ma!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük