A Szent Gellért Diákszövetség – ismertebb nevén a Szövi – 2004-ben azzal a céllal jött létre, hogy összefogja és egy közösségbe hívja a Szent Gellért Gimnázium öregdiákjait, a mindenkori gellérteseknek és tanáraiknak pedig lehetőséget adjon arra, hogy az iskolán kívül is megtapasztalhassák Szent Gellért „közösségépítő, hangulatteremtő” erejét.

Mire jó a Szövi?

Célunk egyfelől, hogy a Gellért öregdiákjai számára hagyományosan gellértes hangulatú és szellemiségű közösséget teremtsünk. Egy olyan helyet, ahol időről-időre lehetőség nyílik megélni olyan élményeket barátainkkal, amiket csak azok ismernek, akik éveket töltöttek a legendás zöld csempék közt.

Ugyanilyen fontos számunkra az is, hogy ennek a közös élménynek a gimnázium jelenlegi diákjait is minél inkább részesévé tegyük. Ezért egyes programjaink öregdiákoknak, mások kifejezetten a Gellértbe járó gimnazistáknak szólnak. Máskor pedig olyan programokkal jelentkezünk, melyek szuper alkalmak arra, hogy a mostani gellértes generáció, a tanárok és az öregdiákok is minőségi időt tölthessenek együtt. Azt szeretnénk, ha a Szövi híd lenne minden gimnazista számára, aki érettségi után szívesen tölt időt gellértes barátaival.

Hol találkozhatunk?

A mindenkori gimnazistáknak szól a Szövitábor, ahova minden jelenlegi gellértest és tanárt nagyon várunk! Kinézünk valahol egy szép zöld rétet, ahol egy hetet sátrazással töltünk. A táborban ugyanúgy szoktunk kirándulni, művelődni, versenyezni, lelkünket ápolni, mint játszani, strandolni, kertmozizni, bulizni vagy jókat kajálni, és mindezek közben elsősorban együtt vagyunk. A megszokott remek hangulatról meggyőződhettek itt, itt vagy itt! Nagy szeretettel várunk téged és osztálytársaidat a Szövitáborba, további információk és jelentkezés itt!

Öregdiákként is jelen lehetsz a táborban a szervezőcsapat tagjaként, ezért ha leérettségiztél, és szívesen részt vennél ebben a szép és felemelő munkában, jelentkezz csapatunkba!

Kifejezetten öregdiákoknak szóló nyári programunk az augusztus Öregdiák Hétvége, melynek középpontjában a kötetlen találkozás, a vízparti nyaralás, és az önfeledt vidámság lesz. A programról bővebben itt tájékozódhatsz!

Vagy csak jó lenne egy estét eltölteni volt tanáraiddal, iskolatársaiddal, osztálytársaiddal? Gyere el októberben az Öregdiák Találkozóra (ÖDT)!

Az év többi részében is számos programmal tartjuk életben a gellértes tüzet! A Szövi Klub változatos kulturális programmal jelentkezik. Részleteket itt találsz!

Öregdiák vagy és sportolni szeretnél? A Szövi SE vár minden szerda este!

Az iskola életében is kivesszük a részünket. A novemberi Pályaorientációs Napon (PON) gellértes öregdiákok jönnek a suliba kedvet csinálni ahhoz a hivatáshoz, amit érettségi után választottak. Ha szívesen megosztanád tapasztalataidat az általad tanult és gyakorolt szakmáról, jelentkezz előadónak.

Hogyan tudok csatlakozni a Szövihez?

Ha már leérettségiztél, és továbbra is részt venni a gellértes közösség életében, nincs más dolgod, mint kitölteni egy belépési nyilatkozatot, és elküldeni ide. Sok szeretettel várunk programjainkon! A következő találkozásig látogasd a szovi.hu-t, kövess minket Facebookon és Instagramon!