Ők lesznek a Pályaorientációs Nap előadói

A Szent Gellért Diákszövetség november 28-án Pályaorientációs Napot rendez a 11. és a 12. évfolyam számára. A nap folyamán számos témában lesznek előadások, ezek közül kettőre iratkozhat fel mindenki. Az előadók kivétel nélkül a Gellértben érettségiztek, nevük mögött zárójelben az látható, hogy mikor.

1. Bölcsész szakok

Bede-Fazekas Janka (2010)

janka-fejMűvészettörténetet tanult a Pázmány Péter Katolikus Egyetem szabad bölcsészet szakán, 2013-ban szerzett alapfokú diplomát. Jelenleg mesterképzés keretében tanul művészettörténetet ugyanitt, legújabb kori művészet szakirányon. Szakmai gyakorlatát a Kulturális Örökségvédelmi Hivatalban és a Forster Központban végezte.

zita-fejZsabokorszky Zita (2010)

A Károli Gáspár Református Egyetem pszichológia szakának harmadéves hallgatója.

2. Természettudományok

Kovácsházi Csenger (2012)

csenger-fejA Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai Karának harmadéves hallgatója, Molekuláris Bionika szakon. Tervei szerint az Orvosi Biotechnológia mesterképzésen tervezi folytatni tanulmányait.

Kovács Réka (2012)reka-faj

Az ELTE Természettudományi Karának környezettan szakos hallgatója. Szakmai gyakorlatát az Országos Környezetegészségügyi Intézetben végezte.

3. Mérnök szakok

Székács Péter (2008)

szekacspeti-fejA Budapesti Corvinus Egyetemen végzett tájrendező és kertépítő mérnök alapszakon, majd településmérnök mesterszakon. Dolgozott tervezőirodánál, önkormányzatnál és alapítványnál is, emellett számos kreatív munkában vett részt.

berczipeti-fejBérczi Péter (2009)

A BME-n szerzett gépészmérnöki alapdiplomát, jelenleg ugyanitt vesz részt a mechatronikai mérnök mesterképzésben. Szakmai gyakorlatát egy ipari robotokat gyártó cégnél végezte, nyáron egy holland egyetem kutatómunkájában is részt vett.

4. Jog, társadalomtudományok

Dr. Zimmer Mátyás (2004)

matyas-fejA Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi karán végzett jogászként, jelenleg az ELTE-n folytatja nemzetközi jogi tanulmányait. A Belügyminisztérium jogszabály-előkészítő és koordinációs főosztályának jogásza.

becker-fejBecker Domonkos (2005)

Politológus alapszak után közigazgatási mesterszakos diplomát szerzett a Budapesti Corvinus Egyetemen. A Pest Megyei Kormányhivatal kormánytisztviselője.

5. Orvosi szakok

Dr. Boros Andrea (2003)

andrea-fejA Semmelweis Egyetem Fogorvosi Karán végzett, jelenleg a Heim Pál Gyermekkórház szájsebészetén és az Implant Corner Fogászatban dolgozik szájsebészként.

bazsa-fejDr. Gieszer Balázs (2005)

2012-ben diplomázott a Semmelweis Egyetemen; jelenleg mellkassebesz rezidens. Érdeklődési területe a transzplantációs sebészet, részt vesz a Magyar Tudotranszplantációs Program előkészítésében.

6. Gazdasági szakok

Márky Kristóf (2008)

krisu-fejA Budapesti Gazdasági Főiskolán végezett közgazdászként, kereskedelem és marketing alapszakon. Jelenleg egészségügyi közgazdásznak tanul az ELTE-n.

bokaymarci-fejBókay Márton (2011)

2014-ben végezett a Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem alkalmazott közgazdaságtan szakán. Jelenleg a Corvinus Egyetemen tanul közgazdasági elemzőnek. Az FHB Bankban és a Külügyminisztériumban is gyakornokoskodott. Jelenleg az FHB-nál dolgozik.

7. „Szociális” szakok

Ütő Blanka (2013)

blanka-fejAz ELTE-TÓK másodéves tanító szakos és a SOTE elsőéves mentőtiszt szakos hallgatója. Fél éve mentőzik a Máltai Mentőszolgálatnál, ahol a tüdőtranszplantációs kocsin, az intenzív betegszállítón és esetenként rohamkocsin is megfordul.

cili-fejSomogyi-Nagy Cecília (2004)

2009-ben diplomáztott a Pető András Főiskola konduktor-tanító szakán. Spanyolországban egy konduktív intézetben dolgozott, ahol saját csoportot vezetett. Jelenleg GYES mellett 10 órában, egy speciális intézetben, sérült központi idegrendszerű gyerekekkel foglalkozik. Két gyermek édesanyja.

8. Óvó/tanító képzések

Tóth Krisztina (2009)

tothkriszti-fejAz Eötvös Loránd Tudományegyetemen végezett 2013-ban, azóta a Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpontban dolgozik tanítóként.

hedi-fejCzeizing Hedvig (2008)

Az ELTE-TÓK Óvodapedagógus Szakának végzős hallgatója, két éve tagja az Illyés Sándor Szakkollégiumnak.

9. Szakmák

Németh Ádám (2001)

nemethadam-fejLabdarúgó játékvezető. 1999-ben még gimnazistaként kezdte a játékvezetést; 2008-ban NB I-es, 2012-ben pedig Nemzetközi (FIFA) Játékvezető lett. Az NB I-ben eddig 92 mérkőzésen bíráskodott. 2006-ban a PPKE Hittudományi Karán szerzett diplomát. 2009-ben fejezte be a PPKE Kánonjogi Intézetének egyházjogász képzését. Jelenleg az ELTE Jogi Karának hallgatója.

bence-fejGieszer Bence (2007)

A Magyar Honvédség hadnagya. A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen végzett harckocsizó szakon; 2013-ban avatták hadnaggyá. Jelenleg a tatai Harckocsizó Zászlóaljnál szolgál.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük