Íme a PON részletes programja

A Szent Gellért Diákszövetség negyedik alkalommal rendezi meg a Pályaorientációs Napot (PON), remélve, hogy ezzel segíthetünk nektek abban, merre induljatok az érettségit követően. Ezen a napon, november 11-én pénteken a tanórák helyett előadások keretében nyerhettek betekintést néhány gellértes öregdiák egyetemi tanulmányaiba, szakmájába, munkájába. Az előadókat igyekeztünk úgy összeválogatni, hogy minél több szakterület képviselve legyen. Sok szeretettel és jó tanáccsal várunk!

A NAP PROGRAMJA

8:00 – Megnyitó (tornaterem)

8:15 – Mi kell a pályaválasztáshoz? – Tapasztalatcsere öregdiákokkal

A Pályaorientációs Nap első felében öregdiákok vezetésével készülhettek a pályaválasztásra. A másfél órás program lehetőséget biztosít jövőbeni céljaitok átgondolására, megfogalmazására. Egy olyan találkozásra hívunk Titeket, ahol amellett, hogy saját magatokról megtudhattok új dolgokat, egy-egy öregdiák személyes tapasztalatait is megismerhetitek a pályaválasztás nehézségeiről.

Csoportvezetők: Balogh Anikó (11.a), Czeizing Hedvig (11.a), Bede-Fazekas Janka (11.b), Török Áron (11.b), Árvai Kata (12.a), Köllőd Márton (12.a), Hetényi Réka (12.b), Kovácsházi Csenger (12.b).

ancsa  hedi  janka

aron  kata  marci

reka  cseni  kinga

 

10:00 – Általános felvételi tájékoztató (tornaterem)

Minden fontos tudnivaló pontszámításról, a felvételi eljárásról, adminisztrációs buktatókról, 45 percben. Előadó: Tegzes Kinga

11:00 – Különböző szakok bemutatása (8 különböző helyszínen, párhuzamosan)

A plakáton láthatjátok azokat a szakokat, melyeket részletesen bemutatunk a Pályaorientációs Nap keretében. Az előadások közül kettőre tudtok feliratkozni. Az előadók kivétel nélkül Gellértesek voltak, a nevük mögött zárójelben az látható, hogy melyik évben érettségiztek.

1. GAZDASÁGI SZAKOK

szilvi  katica

Pénzes Szilvia (2013)

A Budapesti Metropolitan Egyetem kommunikáció és médiatudomány, illetve kereskedelem és marketing szakos hallgatója vagyok. A tanulmányaim mellett hallgatói érdekképviselettel is foglalkozom, dolgozom egy online médiaügynökségnél, illetve a saját startup vállalkozásomat építem.

Wittmann Katica (2013)

2016 nyarán végeztem a Zsigmond Király Főiskola emberi erőforrás alapszakán. Fél évig a ciprusi American College tanulója voltam. Jelenleg a BME-GTK vezetés és szervezés szakának mesterképzéses hallgatója vagyok, emellett a Metro Cash&Carry-nél dolgozom, hogy gyakorlatot szerezzek egyetemi tanulmányaimhoz.

2. JOGI TERÜLET

matyi  janos

Dr. Zimmer Mátyás
(2004)

Ügyvédjelöltként dolgozom egy osztrák gyökerű ügyvédi irodában. Szakterületem a munkajog, az adatvédelmi jog és az élelmiszerjog. Dolgoztam minisztériumban is, így jól ismerem a közszférát és a jogalkotást is. Előadásom áttekintést fog nyújtani a jogászi életpályához szükséges készségekről, képességekről, és bemutatja az egyes jogi hivatásrendeket és a kapcsolódó szakmákat.

Klicsu János (2012)

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karának jogász szakos hallgatója vagyok.

3. MÉRNÖK SZAKOK

viki  peti

László Viktória (2014)

A Szent István Egyetem harmadéves hallgatója vagyok állattenyésztő mérnök szakon. Fő területem a tejelő szarvasmarha faj: a szakdolgozatomat is egy tehenészet termelő állományáról írom. Előadásom az agrár-ágazat, és ezen belül az állattenyésztés érdekességeiről fog szólni.

Oláh Péter Ciprián (2008)

A Corvinus Egyetemen 2012-ben szereztem kertészmérnök (BSc) végzettséget. Részt vettem tájrendező-kertépítő mérnök (BSc) képzésben is, majd 2015-ben településmérnök (MSc) oklevelet szereztem. A Rerrich Béla Tájépítész Szakkollégium vezetője vagyok, a Völgyzugoly Műhely Kft. munkatársaként településrendezési tervek készítésével foglalkozom.

4. EÜ-SZAKOK

fifi

Sziráki Zsófi (2010)

Okleveles dietetikus vagyok, 2015-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi karán. Jelenleg táplálkozástudományi szakember mesterképzésen vagyok végzős hallgató. Főállásban a Semmelweis Egyetem I.sz. Sebészeti Klinikáján, mellékállásban egy sporttáplálkozással foglalkozó cégnél dolgozom.

5. TANÍTÓ ÉS ÓVÓ

bori  agota

Harmati Bori (2005)

2011-ben a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karán szerzetem magyar-finnugor szakos diplomát tanárképesítéssel. Egy általános iskolában magyarszakos tanárként és osztályfőnökként dolgoztam.

Gärtner Ágota (2011)

2014-ben végeztem az ELTE Tanító és Óvóképző szakán óvodapedagógusként. Három éve helyezkedtem el óvodapedagógusként, dolgoztam állami és katolikus intézményben is, tiszta korosztályú és vegyes csoportban is.

6. MŰSZAKI TERÜLET

frici  jbalint

Hüttl Frigyes (2015)

A Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának másodéves villamosmérnök hallgatója vagyok. Érdeklődési területem az irányítórendszerek.

Jánossy Bálint (2015)

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológia és Bionikai Karán vagyok másodéves. Mérnökinformatikusnak tanulok.

7. PSZICHOLÓGIA

mate

Köles Máté (2005)

A BME Ergonómia és Pszichológia Tanszékén vagyok tudományos segédmunkatárs és doktorjelölt. Olyan projektekben is részt vettem, amire nem feltétlenül gondolnak klasszikus pszichológus-munkaként. Például szoftverergonómia oktatás Graphisoft-nál, ipari kutatás a GE Lightingnál.

8. SZAKMÁK

dodo  balint

Seidl Domokos (2014)

A Színház- és Filmművészeti Egyetem másodéves hangmester hallgatója vagyok. A filmhang készítés mellett a hangmérnöki szakma számos más területén is aktívan tevékenykedem.

Gieszer Bálint (2009)

Mindig is érdekeltek a természettudományok, ezért kötöttem ki végül a Szent István Egyetem Mezőgazdasági szakán. A képzést levelező hallgatóként csinálom, mellette egy alpin fakivágással és kertépítéssel foglalkozó cégnél dolgozom.

13:00 – Értékelés, agapé, beszélgetés az előadókkal (tornaterem)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük