Így telt az Öregdiák Találkozó

Több mint kilencvenen vettek részt a II. Gellértes Öregdiák Találkozón: jelenlegi tanárok és öregdiákok, szinte valamennyi évfolyamból. Többen házastársukkal, gyerekükkel együtt érkeztek.

csop_kep600

A találkozó szentmisével kezdődött, melyet Boldvai Márton Bertalan, premontrei szerzetes, egykori gellértes diák mutatott be, majd a rossz időjárás miatt alma materünk tornatermében üdvözölte a találkozó résztvevőit Nyáry Zsigmond igazgató.

A köszöntő után került sor a diákszövetség frissen alapított díjainak átadására. Az Arany Csempe Díjat Réti Annamária kapta, a Szövi-ért végzett munkája elismeréseként. Panni az elmúlt évben számos alkalommal irányította a Szövi rendezvényein a konyhát, a Jubileumi Nagytáborban is ő vezette a több mint száz főre főző csapatot, emellett pedig aktívan bekapcsolódott a diákszövetség további programjainak szervezésébe is.  „Nagyon sokat tesz a Szöviért, annak ellenére, hogy nem elnökségi tag! Nélküle nem jöhetne létre a tábor, a bindzsi, és az öregdiák találkozó sem, hiszen éhen halnánk. Ő az az ember, akire nem figyelünk fel, mégis pótolhatatlan tagja a közösségünknek.” – szólt a hivatalos indoklás.

Az Arany Csempe Életmű-díjat igazgatóhelyettesünk, Király Gáborné – Marika néni – kapta. Már a jelölés során komoly esélyesnek látszott, hiszen többen is őt jelölték a díjra, a díj odaítéléséről szavazó Elnökség pedig egy emberként szavazta meg kitüntetését. „1993 óta dolgozik az iskoláért, ami már önmagában nagy szó. Sosem kereste a reflektorfényt, de mindig teljes elhivatottsággal és alázattal dolgozott a Gellértért. Egy biztos: nélküle a Gellért ma nem tarthatna ott, ahol.” – szólt a Szövi Elnökségének indoklása.

csempe2014

Az Arany Csempe Díjakat Köllőd Márton készítette. A díjak alapanyaga egy-egy aranyozott zöld csempe, a gimnázium első emeletének folyosójáról. A kitüntetéseket Réti László, a diákszövetség elnöke adta át. A díjazottak részvételével került sor az Arany Csempe emlékfal leleplezésére: a folyosóról lekerült zöld csempék helyén immár aranyozott csempék őrzik a 2014-es év díjazottjainak a nevét.

A díjátadót követően gulyásozással folytatódott a program, a középpontba pedig a kötetlen beszélgetések kerültek. Az eredetileg 10 órára tervezett záróra mintegy négy órával kitolódott; hajnali 2 órakor hagyták el az utolsó résztvevők az iskolát. Ha nem is eddig, de majdnem a találkozón végig fotózott öregdiák-társunk, Czitrovszky Balázs, fotói hamarosan elérhetőek lesznek facebook-oldalunkon.

A II. Gellértes Öregdiák Találkozó nem jöhetett volna létre a Szövi önkéntesei nélkül. Az alábbiakban kísérletet teszünk arra, hogy a teljesség igényével felsoroljuk azokat, akiknek köszönettel tartozunk. Mindenek előtt köszönjük Harmati Borinak, hogy vállalta a találkozó szervezésének koordinálását. Az iskola részéről hálásak vagyunk Zsiga Úrnak, Kinga néninek és Zsófi néninek a szervezés során nyújtott segítségükért, továbbá köszönjük Mihály atya együttműködését, Bertalan testvérnek pedig azt, hogy elfogadta felkérésünket, és misézett a találkozón.

Köszönjük a főzésben segédkező és a mécses-dekorációkat előkészítő lányok (Réti Panni, Márczi Eszti, Wittmann Katica, Bojti Stefi, Kovács Réka, Árvai Kata) munkáját, köszönetet mondunk a szentmisén nyújtott zenei szolgálatért Nagy Nándinak, Süttő Klárának, Eperjesi Bálintnak és Mihályi Lucának, a felolvasásért Dávid Gabinak és Czöndör Palkónak (neki a videózásért is), a fotókért Czitrovszky Balázsnak, a beszerzési feladatokért Seidl Krisztián Pocoknak, Harmati Borinak és Réti Panninak. Szapinak nagyon sok mindenért (ministrálás, tábor-installáció, pakolás, szervezés, kreatívkodás) jár a hála. Köszönjük Hetényi Rékának és Wittmann Katicának a totót, a pultosoknak (Nyiri Tomi, Prinz Balázs, Becker Doma, Árvai Kata, Márczi Eszti, Kovács Réka) a pultozást, és köszönjük a pakolást Prinz Balázsnak, Oláh Gáspárnak, Bérczi Andrisnak, Vörös Benőnek és mindenkinek, aki besegített nekik. Végül de nem utolsó sorban köszönjük Köllőd Marcinak a kampányplakátokat, a letiltott gif-et, és az Arany Csempe Díj megvalósítását.

És természetesen köszönetet mondunk mindenkinek, aki eljött a találkozóra, és részvételével emelte annak rangját. Találkozunk legkésőbb jövőre, a III. Gellértes Öregdiák Találkozón, addig pedig a Szövitáborban, vagy véletlenül az utcán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük