Etikai Bizottság: Nem erkölcstelen!

A Diákszövetség Etikai Bizottsága megvitatta, hogy történt-e erkölcstelenség a Diáról készült fotó nyilvánosságra hozatalának alkalmával.

Emlékeztetőként álljon előbb itt az erkölcscsőszködő komment:

Dia aggályos levele

Ez egy kicsit már azért kezd erkölcstelen lenni… Kilóg pl. a vállam is meg egyebek… Mihály atya most nagyon, de nagyon leszidna ám titeket fiúk!!! =D

Alább pedig az Etikai Bizottság hivatalos állásfoglalása:

A Diákszövetség Etikai Bizottságának állásfoglalása

Dia öltözködése a kornak és az adott klimatikus viszonyoknak megfelelt. Azonban öltözéskor figyelembe kellett volna vennie annak a nagy múltra visszatekintő szellemiségnek a filozófiai és kulturális hagyományait, amelynek keretén belül egy közoktatási intézményhez kapcsolódó szervezet 2000 éves hagyományt ápoló táborában vett részt.

Bár a kép szerintünk kicsit kihívó, teljesen esztétikus és messze nem elítélendő. Véleményünk szerint Dia jóhiszeműen vette fel a sokat mutató felsőt, ami jelen esetben kizárja a tett felróhatóságát.

Felmerülhet kérdésként, hogy a fotós nem szándékosan fotózta-e Dia “vállait és egyebeket” (is). Mivel azonban a kép megítélésünk szerint NEM erkölcstelen, nem releváns a fotós felelősségre vonása sem.

Budapest, 2008. január 9.

A Diákszövetség Etikai Bizottsága
Cucu, Gabi, Szappancs, Lali

Etikai Bizottság: Nem erkölcstelen!” bejegyzéshez 12 hozzászólás

 1. Cucu Válasz a bejegyzésre

  Ha valakinek valami problémája merülne fel vagy a ítélettel nem ért egyet akkor 15 napon belül a Diákszövetségi Rotához vagy Diákszövetség Legfelsőbb Bíróságához fordulhat.

 2. szappancs Válasz a bejegyzésre

  Jajj. Mi a baj a 2008-al? Az egy dolog, hogy olyan hirtelen-váratlanul jött el, hogy még nem állt át rá teljesen a gondolkodásom. De a fenti állásfoglalásban én csak közreműködtem, nem fogalmaztam, így teljesen nem értem, hogy ezt miért kell nekem mondani. Amúgy jól esik, mert hajlamos vagyok így januárban még 2007-et írni, csak most nem emlékszem, hogy hol ronthattam el mit?! Tanácstalanul állok továbbra is… 😀

  (ui. Útálom ezt a betűsszámos beirogatóst itt a komment alján, olyan bonyolult!)

 3. Dóri és Dia Válasz a bejegyzésre

  Kedves Diákszövetségi Etikai Bizottság!

  Felülvizsgáltuk a Bizottság álllásfoglalását, és a fellebbezés mellett döntöttünk. A táborban készült fotó erkölcstelen szemszögből mutatja be a kérdéses személyt, és ennek közkinccsé tétele nagy
  mértékben rontotta a képen látható höly becsületét!
  Alapvető etikai szabálynak tekintjük, hogy a közoktatási intézményhez kapcsolódó szervezet 2000 éves hagyományt ápoló táborában munkáját és egyben hobbiját végző fotós kezéből egy ilyen tartalmú kép ne kerüljön ki, ezzel rombolva az alany image-ét.

  Felettébb érdekesnek tartjuk emellett, hogy a Bizottság tagjai kizárólag férfiak…

  Kérjük, lépjenek fel az ellen, hogy a következő táborokban olyan fotók készülhessenek, amelyek túlzott hangsúlyt fektetnek “az egyebek” középpontba helyezésére, esetleg rendeljék el a kötelező csadorviselést.

  A Diákszövetség Etikai Bizottságának Felügyelő Bizottsága (Bókay Dóri és Feinek Dia személyében)ezennel megalakult.

  Bp. 2008(!!!).01.10. DEBFB (ld. fent)

 4. Diákszövetségi Legfelsőbb Bíróság Válasz a bejegyzésre

  A fellebezést csak akkor tudjuk elfogadni ha mint magánszemélyek kérik a felülvizsgálatot, mert nem lehetek Diákszövetség Etikai Bizottságának Felügyelő Bizottsága, mert még nem vagytok tagja Diákszövetségnek (ahova negyedik elvégzése után lehet kérni magatokat) és a másik, hogy csak kizárólag a Legfelsőbb Bíróságnak vagy Diákszövetségi Rotanak van joga felügyelni az Etikai bizottságot!

 5. Dóri és Dia Válasz a bejegyzésre

  Kedves Diákszövetségi akármi!!!

  Ezennel, mint simán Dóri és Dia, a fellebbezést ugyanezen problémáinkkal megindítjuk!!!

  (és akkor is van Titkos Felügyelet Cucu!!!)

  Bp. 2008.01.10.

  Dóri és Dia

 6. Diákszövetségi Legfelsőbb Bíróság Válasz a bejegyzésre

  Diákszövetség Legfelsőbb Bírósága nyugtázta az indítvány és ha érdemben megtárgyalta az ügyet akkor nyilvánoságra hozza a döntését.

 7. Cucu Válasz a bejegyzésre

  Elmondtam, hogy Titkos Felügyelet lehetek saját magatok alapításra, de mint Diákszövetség Etikai Bizottságának Felügyelő Bizottsága nem lehetek jogilag, mint amint már Diákszövetségi Legfelsőbb Bíróság leírt. Kérem azt értelmezzétek…….

 8. Dóri és Dia Válasz a bejegyzésre

  Egy demokratikus országban (elvileg abban élünk) a felügyelő bizottságok általában függetlenek szoktak lenni a felügyelt bizottságtól!Abban az esetben ha a Diákszövetség el fogja fogadni tagságunkat, a DEBFB meg fog szünni!Legfeljebb más néven újra alapítjuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük