Amit nem tudsz meg az iwiw-ről… – 6. rész

– bemutatkozik a tábori szervezőcsapat: Bori

Táborunk konyhafőnöke, úgyhogy ha valakivel, vele nagyon-nagyon kedvesnek kell lennetek, különben éhezni fogtok! A korábbi években is konyhatöündérkedett már, de elsőszámú séfként idén száll először ringbe.

Érdekesség: folyékonyan beszél finnül. Tud néptáncolni. A telkibányai táborba elsőként s egyedül érkezett: mindenki legnagyobb meglepetésére, hisz nem szólt előtte erről senkinek.

Előnye: Jauhelihakastike
Hátránya: Poronkäristys

Amit nem tudsz meg az iwiw-ről… – 6. rész” bejegyzéshez 5 hozzászólás

  1. Gedeonka Válasz a bejegyzésre

    Jauhelihakastike

    4 annosta
    i_jauhelihkastike_ph.jpg
    1 rkl öljyä
    400 g jauhelihaa
    1 sipuli
    2 valkospulinkynttä
    2 rkl vehjäjauhoja
    400 g tomaattimurskaa
    1 rkl tomaattisosetta
    2 dl vettä
    1 tl suolaa
    0,5 tl sokeria
    1 tl kuivattua basilikaa
    1 tl kuivattua oreganoa
    rouhittua mustapippuria

    Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paahda jauheliha pannulla lastalla käännellen. Lisää hienonnetut sipulit sekä jauhot. Sekoita, kunnes jauhot ovat sekoittuneet lihan joukkoon. Lisää tomaattimurska ja -sose, vesi sekä mausteet.

    Nosta kastike kattilaan ja anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä 20-30 minuuttia. Tarkista maku. Tarjoile spagetin tai keitettyjen perunoiden kanssa.

  2. Dóri Válasz a bejegyzésre

    Ahogy fantasztikus nyelvtehetségemet kamatoztattam a finn receptben rájöttem, hogy itt csakis valami spagettiről lehet szó 4 személyre.Az rkl-t és a tl-t nem sikerült megfejtenem de azok valami mértékegységek tehát matek úgyhogy annyira nem szégyellem magam ha nem tudom…de az biztos,hogy darált hús kell bele,olaj,hagyma,fokhagyma meg paradicsomszósz meg gondolom a másik “tomaatti” az meg rendes paradicsom aztán kell bele só,bazsalikom és oregánó…az elkészítés meg evidens úgyhogy azt már le se írom…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük