Több mint 100 gellértes, 20 öregdiák – ilyen volt a IV. PON

November 11-én került megrendezésre az idei Pályaorientációs Nap (PON) a Szövi szervezésében. Az immár negyedik alkalommal megtartott program célja minden évben, hogy segítséget nyújtson a továbbtanulási lehetőségek feltérképezésében a 11. és 12. évfolyamban tanuló gimnazisták számára. Az eseményen (kivétel nélkül) Gellértben érettségizett öregdiákok személyes tapasztalatai és előadásai során nyílt lehetőség, a különböző életpályák és szakterületek megismerésére.

A IV. PON az eddigi évek hagyományait követve három nagyobb blokkban valósult meg.

pon-eloadas

A reggeli köszöntő és eligazítás után az osztályok két-két külön kiscsoportban, összesen nyolc különböző helyszínen egy interaktív, másfél órás ráhangolódással kezdték a napot. A Mi kell a pályaválasztáshoz? – Tapasztalatcsere öregdiákokkal címet viselő blokk során a diákok kreatív gyakorlatokon vettek részt, majd beszélgetések során volt alkalmuk megismerni önmagukat, egymást, valamint megoszthatták gondolataikat a pályaválasztásról.

A program második felében Tegzes Kinga igazgatóhelyettes tartott szakmai előadást a továbbtanulás és a pontszámítás technikai jellegű kérdéseiről. A téma legfontosabb információit a két évfolyam közösen, a tornateremben hallgathatta meg.

pon-tegzes

A Pályaorientációs Nap harmadik részében az öregdiákok szakmai előadásai következtek.  A diákok előzetes választása alapján, nyolc különböző szakterületet bemutató előadások közül választhattak két egymás utánit, melyekre beülhettek. Az idei PON-on gazdasági, egészségügyi, műszaki, tanító és óvópedagógiai, jogi, pszichológiai, mérnöki területeket, valamint szakmákat bemutató előadásokon lehetett részt venni. Végül ismét a tornateremben találkoztak a diákok és az öregdiákok, ahol némi harapnivaló mellett kötetlen beszélgetéssel, ismerkedéssel zárult a nap.

Köszönjük a felkészülést az öregdiákoknak és a gellérteseknek a részvételt, reméljük, hogy idén is tudtunk segíteni! A PON-on készült többi fényképet itt láthatjátok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük