Bemutatjuk az I. Pályaorientációs Nap előadóit

A Szent Gellért Diákszövetség december 16-án az első két tanítási órában Pályaorientációs Napot rendez a 11. és a 12. évfolyam számára. Egyszerre nyolc helyszínen lesznek előadások, ezek közül két témára lehet feliratkozni. Az előadók kivétel nélkül a Gellértben érettségiztek, nevük mögött zárójelben az látható, hogy melyik évben.

1. Bölcsész szakok (magyar, történelem, nyelvek)

Hetényi Réka (2012)

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem magyar-német szakos hallgatója.

Morandini Miklós (2008)

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalom-tudományi karának angol szakos hallgatója.

2. Természettudományok (fizika, biológia, kémia, földtudományok)

Oláh Gáspár (2008)

A Szegedi Tudományegyetem biológia szakának végzős hallgatója. 2009 óta vesz részt kutatómunkában: az agykéreg működését vizsgálja. Eredményeivel számos tanulmányi és kutatói ösztöndíjat nyert.

3. Mérnök szakok (építész, villamos, gépész, informatikus)

Seidl Krisztián (2009)

A BME Építészmérnöki Karának ötödéves hallgatója; egy neves magyar építészirodában dolgozik gyakornokként.

4. Jog, társadalomtudományok

Dr. Szacsvay Gyula (2003)

A PPKE Jog- és Államtudományi Karán végzett jogászként, jelenleg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Nemzeti Fejlesztési Programok Főosztályán dolgozik, mint jogi referens.

Bókay Dóri (2009)

A Corvinus Egyetemre jár, jelenleg politológia mesterszakra. Alapszakon tett egy kitérőt a nemzetközi tanulmányok irányába is.

5. Orvosi (orvos, mentős, ápoló)

Márky Ádám (2005)

Pécsett kezdte az egyetemet, jelenleg a SOTE hallgatója. 2010 óta dolgozik főállásban a mentőknél. A Kardiológiai Központ Őssejtlaborjában szövetépítéssel foglalkozik.

Dr. Marton Rita (2004)

Családjában elég sok fogorvos volt, így a gimnázium végén nem volt kérdés, milyen irányba megy tovább. A Semmelweis Egyetemen végzett, azóta praktizál, mellette a SOTE PhD-hallgatója.

6. Gazdasági szakok

Bérczi András (2008)

A BGF-en szerzett gazdálkodás és menedzsment szakon BSc-diplomát. Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetemre jár, közgazdasági elemzőnek tanul.

7. „Szociális” szakok (segítő szakmák, pszichológia, különböző pedagógiai szakok)

Réti Panni (2008)

Az ELTE Pedagógia és Pszichológia Karán szerzett pedagógia alapszakos diplomát, jelenleg mesterképzés keretében andragógiát tanul.

Szabó Tamás Ferenc (2004)

Teológus, segítő szakember. Foglalkozott már lelki kíséréssel, szenvedélybetegekkel, hátrányos helyzetűekkel, kicsikkel és öregekkel, családokkal és egyedülállókkal.

8. Szakmák (OKJ, egyéb szakmák)

Köllőd Márton (2005)

Szegeden diplomázott biológia szakon, majd egy hárfakészítő műhelyben helyezkedett el. Jelenleg is hangszerkészítőként dolgozik, mellette a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Hangszerészképző Szakiskolájának vonós-pengetős szakán tanul.

Kertész Dániel (2001)

Dekoratőr, kirakatrendező, jelenleg a Peet & Cloppenburg német ruhaipari cégnél dolgozik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük