Rékáé az Arany Csempe, Gáspár kapta az Életműdíjat

Mise a tornateremben, Arany Csempék, rendhagyó tanórák, éjszakába nyúló beszélgetések: dióhéjban a 2017-es Öregdiák Találkozóról.

Körülbelül száz egykori és jelenlegi gellértes tanár valamint öregdiák jött el múlt szombaton az ötödik Öregdiák Találkozóra, ami egykori iskolatársunk, Boldvai Márton Bertalan premontrei szerzetes szentmiséjével kezdődött a gimnázium tornatermében.

Tegzes Kinga igazgatóhelyettes köszöntő szavait követően került sor az Arany Csempe Díjak átadására. A 2017-es Arany Csempe Díjat Hetényi Réka kapta, többek között a 2017-es Szövitábor főszervezői feladatainak vállalásáért. A Szövi elnöksége idén is átadta az Arany Csempe Életműdíjat. Az elismerésben ezúttal Oláh Gáspár részesült, aki a korábbi években elnökségi tagként, táborvezetőként és háttérembereként is rengeteget tett közösségünkért.

Az ünnepélyes díjátadót követően öt rendhagyó tanóra közül választhattak az résztvevők: Berár Mária az irodalom, kultúra és ember kapcsolatáról beszélt, Czike úr az időjárási és történelmi változások összefüggéseiről. Hajna Ákos szentföldi élményeiről vetített, Szende Ágnes még az e-táblát is csatasorba állította rendhagyó németóráján, Tegzes Kinga pedig matematikai játékokkal szórakoztatta a csapatot.

Kicsöngetés és a fentebb is megtekinthető csoportkép elkészítése után mindenki kedvére beszélgethetett a rég látott ismerősökkel az ÖDT terülj-terülj asztalkája mellett.

Az Öregdiák Találkozó nem valósulhatott volna meg sok öregdiák társunk és tanárunk önkéntes munkája nélkül. Gáspár, Zsofka, Réka, Eszti, Klára, Bori, Szapi, Panni, P. Balázs, Cz. Balázs, Bence, Gabi, Dóri, Marci, Lali, Zé,  Berár Mária, Czike úr, Hajna Ákos, Szende Ági, Kinga néni: KÖSZÖNJÜK!

Találkozzunk jövőre is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük