Kié lesz az Arany Csempe?

A Gellértben eltöltött évek alatt alig akad olyan diák, akit ne babonáznának meg a falak zöld csempéi. Ennek ékes bizonyítékai a ballagási beszédek, ahol legalább az egyik osztály szónoklatában évről évre visszacseng e motívum. A téma töretlen népszerűsége ihlette a Szövit, hogy megalapítsa az Arany Csempe Díjat.

aranycsempe

Az Arany Csempe Díj a Diákszövetség elismerése azok számára, akik a „Gellértes” közösségbe tartoznak és tevékenységükkel a díjazás évében nagymértékben járultak hozzá a Szent Gellért Gimnázium és/vagy Diákszövetség munkásságához. Arany Csempe Díjban részesülhetnek a Szent Gellért Gimnázium öregdiákjai, egykori- és jelenlegi tanárai, valamint dolgozói. Az Arany Csempe Életmű-díj azokat illeti meg, akik évek hosszú során tettek tanúbizonyságot a Gellértes közösség iránti elköteleződésükről.

Az Arany Csempe Díjat és az Életmű-díjat A Diákszövetség évente, az Öregdiák-találkozón  adja át, ünnepélyes keretek között. A díj(ak) kiosztása nem kötelező, előfordulhat olyan év, amikor a Diákszövetség nem ad senkinek Díjat, de olyan is, hogy több Díj odaítélését tartja indokoltnak.

Jelölés

Az Arany Csempe Díjra minden Gellértes öregdiák jelölhet bárkit, aki kötődik a Szent Gellért Gimnázium és Diákszövetség közösségéhez, és munkásságával jelentős mértékben járult hozzá ezek jobbá tételéhez. A jelölés írott formában történik, s mindenképpen szükséges szerepelnie a következőknek:

(1) a Jelölő neve,
(2) a Jelölt neve,
(3) rövid indoklás.

A jelölésben fel kell tüntetni továbbá, hogy a Jelölő az éves Arany Csempe Díjra vagy az Életmű-díjra adja le jelölését.

Az Arany Csempe Díjról a Diákszövetség mindenkori Elnöksége illetékes dönteni. A jelölések beérkezését követően elnökségi ülés keretében születik döntés arról, hogy ki kapja a Díjat. Az első Arany Csempe Díjat és Életmű-díjat a tervek szerint a 2014-es Öregdiák Találkozón adjuk át. Biztatunk mindenkit, hogy jelölje az arra érdemesnek tartottakat a Díjra valamint az Életmű-díjra. A jelöléseket az info[kukac]szovi[pont]hu e-mail címre várjuk.

A Díj

Az Arany Csempe Díj és az Arany Csempe Életmű-díj egy-egy aranyozott zöld csempe a Gimnázium folyosójáról, amelyen szerepel a díjazott neve és a díjazás éve. A folyosóról eltávolított csempe helyére egy azonos méretű emléktábla kerül, amelyen szintén fel lesz tüntetve az adott évben díjazott neve. Az így fogyó zöld csempék helyén emlékfal kerül kialakításra, ahol megtalálhatóak lesznek azok a Gellértesek, akik tevékenységükkel hozzájárultak az Iskola és/vagy a Diákszövetség munkásságához.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük