Jelentkezz előadónak a 2017-es PON-ra!

Idén is öregdiákok személyes példáira fog épülni a Pályaorientációs Nap (PON). November 24-én péntek délelőtt a gimnáziumban 4 helyszínen, 4 különböző témában 12 öregdiák mesél majd pályaválasztási tapasztalatiról. Amennyiben szívesen megosztanád saját történetedet a mostani Gellértesekkel, jelentkezz az alábbi előadói blokkok egyikére!

A 2017-es PON témakörei:

1. Az én hivatásom

Olyan előadókat várunk, akik hivatásként tekintenek mindennapi munkájukra és/vagy jelenlegi tanulmányaikra, valamint szívesen megosztanák személyes történetüket, hivatással kapcsolatos gondolataikat a gimnazistákkal. (Pl.: orvos, író, kutató, pedagógus, biológus, egyházi hivatású, sportoló, mérnök… stb.)

2. Az én szakmám

Olyan előadók jelentkezését várjuk, akik valamilyen szakmában tevékenykednek, vagy szakmát tanulnak. (Pl.: asztalos, grafikus, zenész, művész, fogtechnikus, ápoló, fotós… stb.)

3. Újratervezés

Elvégeztél egy egyetemet, majd más területen kezdtél el dolgozni? Nem vettek fel elsőre, és ez új lehetőségeket nyitott meg számodra? Felvettek, de mégis más utat választottál? Ha a Te történeted ilyen, oszd meg a gimisekkel!

4. Az én ötletem

Saját céged van? Vagy nemrég indítottad el saját vállalkozásodat? Volt egy jó ötleted és megvalósítottad? Meséld el a Te utadat!

Mivel a PON-on a 11. évfolyam 4 db külön kiscsoportba szerveződve vesz részt, az előadásokat a délelőtt folyamán 4 alkalommal kell majd előadni. Egy témakörben összesen 3 öregdiák előadót kérünk fel, akik egymás után 10-10 perces előadásokban mondják el saját történetüket. A fennmaradó időben a diákok kérdezhetnek.

Jelentkezz Te is, ha:

  • valamelyik témakörben magadra ismertél
  • tartanál egy izgalmas, interaktív, 10 perces előadást
  • a Gellértben érettségiztél
  • időt tudsz szánni november 24-én pénteken 8:00 és 14:00 között erre az eseményre

Meghosszabbított határidővel még november 1-ig várjuk az előadók jelentkezését!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük