Így lett 10 éves a Szövi

Több mint 80-an ünnepeltük a Szövi tíz éves fennállását november 8-án. A gálavacsorán az öregdiákok mellett iskolánk tanárai is nagy számban vettek részt.

gv1

Az ünnepség a Piarista kápolnában rövid hálaadó imával kezdődött; ezután közösen vonultunk át a Sapientia Szerzetesi és Hittudományi Főiskola aulájába, ahol köszöntő beszédekkel folytatódott az ünneplés.

gv2

A beszédek a nosztalgikus múltba révedés helyett első sorban a jövőről illetve a köszönetről szóltak. Nyáry Zsigmond igazgató külön méltatta Baranyi Andrea tanárnőt, aki 11 éve írta meg neki: öregdiák szövetséget kellene létrehozni a Gellértben. Az ötletgazdát a résztvevők hatalmas ovációval ünnepelték.

gv3

Réti László, a diákszövetség elnöke beszédében köszönetet mondott minden gellértes öregdiáknak és tanárnak, aki az elmúlt tíz évben segítette a Szövit. Hangsúlyozta: egy öregdiák szövetség nem képzelhető el anyaintézmény nélkül, ezért nagyon fontos, hogy a mindenkori gellértes diákok mit kapnak az iskolától, tanáraiktól. Az öregdiákokat arra biztatta, a továbbiakban is legyenek aktív részesei a Szövi életének.

gv5

A beszédek után kezdetét vette az állófogadásosra tervezett gálavacsora, ahol végül mindenkinek jutott ülőhely. A füstölt lazac és a libamáj terrine elfogyasztása után kötetlen beszélgetésekkel folytatódott az este, ezt csak az ünnepi torta behozatala törte meg pár pillanatra.

gv4

Ezen a fórumon is köszönjük a Szent Gellért Gimnáziumnak, a Krisztinavárosi Szent Gellért Alapítványnak és a Budai Református Egyházközségnek a támogatását: nélkülük nem jöhetett volna létre a gálavacsora, ahogyan a szervezők, segítők áldozatos munkája nélkül sem. Továbbá köszönjük minden résztvevőnek, hogy jelenlétével emelte az est fényét.

Hasonlóan szép éveket kívánunk a 10 éves Szent Gellért Diákszövetségnek!

(További képek a gálavacsoráról a Szövi facebook-oldalán találhattok. A sztárfal előtt készült fotókat itt lájkolhatjátok.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük