Ha szerda, akkor Etyekfilm: Hé, Gázsi, hol a tikom?

A hivatalos promó valahogy így szólna:

Az “Etyek kultusz” első nagy mérföldköve. Az egy szálon futó film elején Gázsi ellop T.G.-től egy tyúkot, és elszabadul a pokol. T.G. segítségül hívja a budai, a pesti az érdi és a budaörsi vajdát. Falusi kocsmajelenetek, pénzéhes pincér, a mindentudó Master, T.G. felesége M.R. egyszóval szinte minden megjelenik a 7 perces alkotásban. Alapmű.Amúgy…


Legelső filmünk. Egy nap alatt készült, 2001-ben, a nyári szünet elején. Először volt a kezünkben kamera, ami helyenként igencsak meglátszik. Az eredeti forgatókönyv szerint 14 színész kellett volna a történethez, lett belőle öt. Egy-két karaktert ki is kellett húzni a forgatókönyvből; ezért játszanak többen sok szerepet. A jelmezeket a spontenitás alakította. Az országút közepén való átöltözés örök élmény.

A nyersanyag sokáig pihent vágatlanul. A film első verzióját – saját vágófelszerelésünk nem lévén – Zemlyakov Konstantin (vö. orosz maffia) vágta, majd mivel ez elég össze-visszára sikeredett, később újravágtuk.

Ha szerda, akkor Etyekfilm: Hé, Gázsi, hol a tikom?” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Dia Válasz a bejegyzésre

    Na jó én nem kezdem, de egyébként első! Hát ez még talán Gellértet és Vatát is felülmúlja, mondjuk minket a Gellért-hegyen szerintem sokkal többen láttak, és viccesebbek is voltunk, úgyhogy mégsem. De azért ez tényleg vicces, az meg a másik, hogy ti itt akkor komolyan 15 évesek vagytok?! Elég vicces, van, aki például semmit sem változott. És mit keres ott cherry-s Garrone? –> de legalább az ízlésetek jó (volt) =))

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük