Érettségizők kiskátéja – nyalástippek

Közeleg a félév vége: ilyenkor nem mindegy, hogy felfelé vagy lefelé kerekednek az osztályzatok, főleg, ha a továbbtanulásról van szó. A Szövi – mint mindig – most is segít. 7+1 nyalástipp, hogy te légy a legtutibb!

1. Tanuld meg előre a könyvet, és add elő órán, hogy te mindenre magadtól jöttél rá!

2. A házidon mindig látszódjon, hogy otthon írtad (véletlenül kitett dátum, gyöngybetűk)!

3. Ha senki nem akar önként felelni, te se jelentkezz, de feltűnően próbálj elbújni! Természetesen ne bújj el, a lényeg a próbálni szón van. Addig próbálkozz, amíg a tanár ki nem szúr. Ha nem tudsz semmit, akkor sincs probléma. Játszd el, hogy nagyon izgulsz. Így a tanár szinte a szádba fogja adni a szavakat… garantált ötös. És te leszel a szerény, de nagyon okos nebuló.

4. Dolgozatnál bukj le, hogy segítesz a padtársadnak!

5. Félév végén mindenképp izgulj a bizonyítványod miatt, és gyakran kérdezd meg (a folyamatosan szorgalmasan tanultam, de tudom, hogy tudtam volna többet is, ha nem járok annyit szórakozni arckifejezéssel), hogy mikor van javítási lehetőség!

6. Mindig legyen valami azonnal elintézendő dolgod a tanári közelében! Elég, ha csak véletlenül ott beszéled meg a barátnőddel (barátoddal), hogy milyen jófej a hallótávolságon belül álló tanár. A legjobb persze (amikor meghallja, hogy róla van szó), elvörösödni. Mindenképp tégy úgy, mintha véletlen lett volna.

7. Órán használd a diák szakzsargon szavait (tancsi, bá, tök jó, cucc). A tanár ezt fogja gondolni: „Milyen édes ez a kis tudatlan, amikor belejön, nem tud elszakadni diák-lététől, de éppen ezért szeretem: mert tisztel, és emellett bohó diák. Akárcsak én voltam.”

+1. Szorgoskodj a Diákszövetségben. A srácok úgyis jóba’ vannak a tanárokkal; bármit elintéznek.

Érettségizők kiskátéja – nyalástippek” bejegyzéshez 16 hozzászólás

 1. Ági Válasz a bejegyzésre

  azért a 3-as nem egészen igy van…én mindig karót kapok,ha ilyen van 😀 😀 😀 Czike bácsinál mondjuk nem hinném h bejönne ez 🙁

 2. boribon Válasz a bejegyzésre

  lol. gondolom a poszt iroja / iroi is igy tettek annak idejen. nem hiaba szulettek olyan szep eredmenyek.
  ugyhogy ½erettek! van kitöl / kiktöl tanulni. biztos siker a fenti kiskåté követese.

  (zsiga, mozt ez is beszolos volt? nem, ugye? na latod) 🙂

 3. szövi Válasz a bejegyzésre

  Sajnos Dóri, ez nem megy egyik pillanatról a másikra. Ha látjuk a befektetett munkát, és az áttanult hétvégéket, akkor majd mi is hozzátesszük a magunk részét. Az első lépést Neked kell megtenned. Tudod, akinek van, annak még adnak… (bővebben: lásd. Biblia)

 4. Dia Válasz a bejegyzésre

  Még jó, hogy nekem ezeket nem kell bevetnem, mert minden tanárnál tuti vagyok haha =D. Ja és ha PONT ÉN fordulok a Diákszövetséghez ezek után segítségért, szerintem csak szívhatok vele a tanároknál. De azért megszívlelendő dolgok…

 5. Ági Válasz a bejegyzésre

  De Dóri nem úgy volt h meg akarsz bukni??? Mintha vki ezt mondta volna….öhöömm. És egyértelműen látszik h nem akarsz fizikát tanulni!!!! Ezek után én nem kérnék semmit se a szövitől… =D =D =D

 6. Ági Válasz a bejegyzésre

  Én nem,de a fülem ott van mindenhol =) 😉
  De figyelj,szerintem vedd igénybe a “nyalástippeket” ,akkor biztos nem fogsz megbukni =D …bár kitudja.Itt bármi lehetséges =D

 7. k Válasz a bejegyzésre

  én már hallom is czikebácsit,amint ezt gondolja ; „Milyen édes ez a kis tudatlan” ..
  😀 de köszi a nyalástippeket 😀

 8. stefi Válasz a bejegyzésre

  hát csak úgy mondanám, hogy a félévi átlagom 4,4 életemben nem volt ilyen jó ,nem tudom h történhetett:) de azért köszi:)
  nem , egyébként teljesen tisztességes módon születhett ilyen eredmény, szóval annak aki megérdemli:)

 9. Dia Válasz a bejegyzésre

  Hát csak úgy elmondanám, hogy nekem meg úgy lett 4,6 a félévi átlagom (ha nem számolom bele a 2-s fizikát =S), hogy azt sem tudom, mit tanultam ebben a félévben. És ezt most úgy higyjétek el, mint ahogy én vagyok a Feinek Dia… -3

 10. Dia Válasz a bejegyzésre

  MIVAAAAAN?!?! (mint a kiscigánycsávó…=D) szóval, tényleg hülye vagyok, meg sem érdemlem azt a 4,6-ot.
  a “higgyétek” –> az így van, és a “hagyjátok” –> az meg így! Na! Csak összejött.. (de ezt amúgy kevesen tudják, h így kell írni)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük