Beszámoló a Pályaorientációs Napról

Múlt hét pénteken, november 28-án Pályaorientációs Napot tartottunk a gimnáziumban. Ezúton köszönjük az önismereti foglalkozásokat tartó trénerek önkéntes munkáját valamint öregdiák-társaink előadásait is. Az alábbiakban Szapi beszámolóját olvashatjátok a rendezvényről.

pon_eloadok

A második pályaorientációs nap egyaránt hozott sikerereket és tanulságokat. Sikeres volt a méltán nagyra tartott előadó csapat: a diákoktól elismerő visszajelzések érkeztek a visszatérő öregdiákoknak úgy a szakmai felkészültségére, mint a közvetlenségére vonatkozóan. Bár sokan már tudták, mik szeretnének lenni, nagy számban voltak olyanok is, akik még vacilálnak, s akiknek segített a pályaorientációs nap a küszöbön álló  döntésben.

pon_trenerek

Úgy tűnik bevált az idei év újítása, a rövid önismereti foglalkozás a szakmai előadások előtt. A visszajelző lapokon is sokszor előkerült a mentálhigiénés blokk: sokak számára  ez volt a legjobb része a napnak. A csoportvezetők is azt mondták a foglalkozásokat követően, hogy nagyon jó volt együtt dolgozni a gellértes diákokkal.

pon_csapat

Tanulság, hogy az igények alapján további fejlesztésre lenne szüksége a pályaorientációs napnak, és be kellene illeszteni a rendszerbe egy általános tájékoztatót a felvételiről, egyetemek rendszeréről, ponthatárokról. Hogy ez milyen formában valósul majd meg? Ez még a jövő zenéje!

További képek a Szövi facebook-oldalán találhatóak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük