Részvételi rekord az ÖDT-n!

Diákszövetségünk múlt szombaton negyedik alkalommal rendezte meg az Öregdiák Találkozót, melyre több mint 150 egykori és jelenlegi gellértes tanár valamint öregdiák jött el. Beszámoló. 

odt2016

A találkozó Sajgó Szabolcs atya szentmiséjével kezdődött, majd Nyáry Zsigmond igazgató köszöntötte a résztvevőket, már az alma mater falai között. Ezt követően került sor az Arany Csempe Díjak átadására. A 2016-os Arany Csempe Díjat Köllőd Márton kapta, többek között a 2016-os Szövitáborban végzett spirituális tevékenységéért, kreatív munkájáért valamint a “Czékla” gellértes gimnazistákból álló közösségének vezetéséért.

A Szövi elnöksége idén is átadta az Arany Csempe Életműdíjat. A díjat korábbi alelnökünk, Dávid Gábor kapta a Szövi létrehozásáért tett erőfeszítései és évtizedes munkája elismeréseként.

acsdijazottak2016

Az ünnepélyes díjátadó után készült el a találkozó fentebb is látható csoportképe, majd becsöngettek a rendhagyó tanórákra. A résztvevők négy előadás közül választhattak: Czike úr az étkezés kultúrtörténetébe vezette be az érdeklődőket, Nyáry Zsigmond a szépirodalom határait kutatta, Jónás Anikó pedig legkedvesebb virágairól beszélt egy csésze tea mellett. Varga Antal fizikaóráján néhány kísérletet láthattak a megjelentek, egyet ezek közül korábbi igazgatónk unokája mutatott be.

A kicsöngetés után kezdetét vette a hosszúra nyúlt “lyukasóra”, ahol mindenki kedvére beszélgethetett a rég látott ismerősökkel egy tál gulyás és egy Szent Gellért sör mellett.

Az Öregdiák Találkozó nem valósulhatott volna meg sok öregdiák társunk és tanárunk önkéntes munkája nélkül. Gáspár, Áron, Zsófi, Blanka, Lucus, Bettina, Eszti, K. Réka, Katica, Bori, Szapi, Zanna, Panni, Kata, P. Balázs, Cz. Balázs, H. Réka, Marci, Lali, Kinga néni, Zé, Czike úr, Zsiga úr, Anikó néni, Varga Antal, Zsofka: KÖSZÖNJÜK!

Találkozzunk jövőre is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük