Összedugtuk a fejünket a Szövi Klub – Kvíz Night-on

A gellértesek messze földön híres észbeli képességeit mértük össze a májusi Szövi Klubban. Az eseményre az iskola rendkívül inspiráló falai között került sor a Kvíz Night néven futó csoportos kocsma kvíz keretében.

A játék során három csapatot alakítva mérkőztünk meg egymással. Az elsőben Fiatal, a másodikban Fiatalabb, a harmadikban pedig Még Fiatalabb öregdiákok álltak össze a többiek kognitív legyűrésére. Maga a kvíz a külső körülmények tekintetében is felvonultatta a műfaj minden sajátosságát, tehát a falra vetített, változó kategóriájú kérdéscsomagok követték egymást, melyek megválaszolására limitált időkeret állt rendelkezésre.

kvíznight1.

A játékot összeállító Panni és Réka rendkívül magasra tette a lécet, aminek megugrása így a legedzettebb agyakat is alaposan próbára tette. Először „hétköznapi” lexikális tudást tesztelő kérdések voltak (pl. a kacorkés felismerése és megnevezése kép alapján), melyek között azonban egy közös pontot, a csapatoknak kellett felderíteniük. Utána összemérhettük szürkeállományunkat amikor ismert (és kevésbé ismert) focisták neveit kellett kitalálnunk azok anagrammáiból, vagy obskúrus banánköztársaságok országzászlóit kellett felismernünk. Főleg e két kategóriából brillírozott a Fiatalok csapatát erősítő Cucu, akinek rutinos, nagypályán éleződött tudásával a bajnoki címet a Fiatalok nyerték, az utolsó előtti pillanatban megelőzve az addig megállíthatatlanul menetelő Eggyel Fiatalabbakat. A legutolsó, Mindent-Vagy-Semmit kérdéscsomagon végül mind az Eggyel, mind a Még Fiatalabbak elvéreztek, az agybajnoki kupát így Réka, Lackó és Cucu tehették elméjük vitrinjébe.

kvíznight header

Az eredményhirdetés után a elfogyasztottuk az est elején megbontott tálcán lévő maradék sört, majd elnyelt minket a krisztinavárosi éjszaka, a többi pedig már történelem. 😉

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük