Ha szerda, akkor Etyekfilm – A cigányok hallgatnak

Egy kultuszfilm biztos receptje: botrányos cím, hatékony marketing, információs vetítés a cenzorok számára a Tabán moziban, majd betiltás. Így járt 2003-ban a Cigányok hallgatnak, amit emiatt csak pár kiválasztott láthatott a Gellértből, egy legendás “magyarfakt” keretében. Főszerepben a már akkor is ex-gellértes Siklósi Zsolt valamint mindannyiunk Alelnöke; további szerepekben Marton Rita, Zimmer Matyi, Tóth Gábor(!), és szinte az egész 2004-ben érettségizett “a” osztály. A kamerák mögött Szappancs, a rendezői székben Lali, a cenzor nevét pedig nem áruljuk el, nehogy ellene fordítsuk a közhangulatot.

Hogy lássátok, hogy a Gellértben semmi sem változott – még a modern tecnológia és az internetes videómegosztók sem tudják porba tiporni az erkölcsöt -, nem mutatjuk meg nektek a filmet, csak az ajánlóját.

Ha szerda, akkor Etyekfilm – A cigányok hallgatnak” bejegyzéshez 17 hozzászólás

  1. movhu Válasz a bejegyzésre

    Arról írtam hétfőn a blogomban, hogy pont az kellene ebbe az országba, hogy őszintén beszéljünk a cigányokról, mint Kusturica Macskajaj című filmje, ne pedig mindenféle rejtett kifejezéssel utaljunk rájuk, mint a Kékfény “erősen kreol”-ja. Sokkal többet lehetne segíteni rajta, mint ezzel a beteg cenzúrával:
    mover.blog.hu/2008/01/21/title_19670

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük