Megőrülsz, ha meglátod, milyen szavak kerültek a Szövi-Magyar nagyszótárba

Íme három szócikk mutatóba a több mint hatvan kifejezést tartalmazó szószedetből. A többi a hamarosan megjelenő emlékkönyvben.

szovi10_emlekkonyv_cl

GYERE VELEM RŐZSÉT SZEDNI (fog.) motivációs dal, valódi dallamát kizárólag a →Mester ismeri. Hatása egyes források szerint kérdéses.

LÁJTOLÁS hasznos tevékenység végzése nélküli céltalan henyélés Lecsorogtunk a tópartra, aztán ott estig ellájtolgattunk.

HORZSOL 1. durva anyaggal puhábbat megkarcol Ez az kavics meghorzsolta a talpam. 2. lenyűgöz, mély benyomást tesz, elkápráztat Várom már a →X. Szövitábort, biztos horzsolni fog.

***

A Szövi-Magyar nagyszótárt teljes terjedelmében a Szövi 10 éves emlékkönyvében találod.  A kötet az Öregdiák Találkozón 4.000 Ft-os áron lesz megvásárolható; azonban május 18-ig 3.000 Ft-os áron előrendelhető.

A megrendeléshez küldjetek e-mailt az info(kukac)szovi(pont)hu e-mail címre, a könyv(ek) árát pedig utaljátok át a Szent Gellért Diákszövetség bankszámlájára (12100011-10115064). Amennyiben készpénzben fizetnél, menj be a gimnázium titkárságára, ott ezt is megteheted. (Készpénzes fizetésre emellett a május 16-i közgyűlésen lesz lehetőség.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük