Játék: kakukktojás!

UPDATE – Utólag vettük észre, hogy nem tettük fel eléggé frappánsan a játék kérdését, ti. azt kellett volna kérdezzük, hogy “Ki a kakukktojás?”. Erre a kérdésre pedig első lendületből lehetett volna azt válaszolni, hogy “Remete Szent Antal”. Ő van ugyanis a második képen. Ami több mint festmény: ikon! Gratulálunk a helye megfejtőknek!

Pillanatokon belül elkezdődnek a szóbeli érettségik is, amihez nem tudunk sokat hozzátenni a tételek címének kiszivárogtatásával, hisz’ azokat remélhetőleg Ti sokkal jobban tudjátok nálunk.

Azonban bizton’ állítjuk, hogy az alábbi kis rejtvény megoldása megfelelő bemelegítés lehet bármiféle nagyobb megmérettetés előtt.

Kérdésünk: melyik kép a kakukktojás, és miért? Hajrá!

Játék: kakukktojás!” bejegyzéshez 13 hozzászólás

 1. GaspaR Válasz a bejegyzésre

  Két szempontból is vizsgálhatjuk a kérdést:

  1:A második a kakukktojgli mert míg a többi szobornak tűnik az egyértelműen a 2dimenziós festmények látványvilágát tárj elénk!

  2:A harmadik a kakukktojat mert az nem Szent Gellértet ábrázolja!

 2. gutyka Válasz a bejegyzésre

  Az összes képen Szent Gellért található, kivéve a 2.képet. Szóval a 2.kép a kakukktojás.
  Miért? Mert nem Gellértet ábrázolja…

  (((De lehet, hogy a Szövi megint trükkös, és a 2. képen is Szt. Gellért látható.)))

 3. Dóri Válasz a bejegyzésre

  A második evidens módon a kakukktojás mert azt nem adja ki a Google képkereső ha beírom,hogy Szent Gellért.Az első szobrot Zala megyében láthatjuk,a harmadikat Bakonybélben,a negyediket egy 1700-as évekbeli szobrász csinálta az utolsó pedig a gellérthegyi.Hogy kit ábrázol a második?Meg nem tudom mondani.Végülis lehet,hogy az is Szent Gellért csak festményen…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük