Híres Gellértesek: Bíró Szabolcs (megint)

Bíró Szabiról cikkez a Helyi Théma:

A ló hátán is megél
Írta: lovas
2009. február 24.

Az öttusa a legkeményebb sportágak közé tartozik. Művelői nem anyámasszony katonái, csak azok számíthatnak eredményes pályafutásra, akik sokoldalúak, elszántak és bírják a terhelést. A MAFC tizennyolc éves sportolója, Bíró Szabolcs rendelkezik ezekkel a képességekkel.

A jó kiállású, fürge legény nevét jól ismerik a sportág bennfentesei. Az ifjúsági vb-n váltóban és csapatban a győztes trió tagja volt, egyéniben nyolcadik helyen végzett. Az Eb-n is remekelt: ezúttal három bronzéremmel (váltó, csapat, egyéni) fejezte be a kontinens legjelentősebb viadalát. A hazai versenyeken is bőven termett babér számára. Az Országos junior- és ifjúsági bajnokságon minden alkalommal felállhatott a dobogóra, eredményei és egyenletes fejlődése alapján szép jövőt jósolnak neki a szakemberek.

Bíró Szabolcs tízéves korától tagja a MAFC öttusaszakosztályának. Antal-Köz Gabriella edző azonnal felfigyelt a mozgékony gyerek ügyességére és szorgalmára, egyre keményebb munkára ösztönözte. Szabolcs először kéttusában (futás, úszás) bizonyította ügyességét, majd az évek múlásával jött a kerékpár (háromtusa), ekkor már bekerült a válogatott keretbe, a vívással kiegészülve négytusában folytatta a versenyzést. Ma már 18 éves, a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium 12. osztályos tanulója. A sportban és a tanulásban nyújtott teljesítményéért decemberben kitüntetést kapott, ez a váratlan elismerés ösztönzőleg hat majd további munkájára.

– Tisztában vagyok azzal, hogy az élsportból csak a legjobbak képesek megélni. Mivel nem tudom, mire vihetem a sportban, a civil életemet is gondosan fel kell építenem. A műszaki egyetemre készülök, mérnöki diploma megszerzése a célom – árulta el jövőbeli terveit az érettségire és angol nyelvvizsgára készülő diák. – Szeretem az öttusát, mindig várom az edzőtáborokat, mert ott ideális feltételek mellett lehet készülni a versenyekre, és a baráti társaságban köny­nyebben elviselhető az edzések terhelése. Nincs kedvenc számom, mindig mást részesítek előnyben. Hol a vívás, hol a lövészet megy jobban, a ló hátán viszont mindig jól érzem magam. Sok versenyen indulok, a külföldi utazásaim élményeit külön naplóban örökítem meg. Olyan helyeken jártam, ahova hétköznapi emberként nem jutottam volna el. Bulgária, Svédország, Litvánia mellett Dél-Afrikában is jártam, ebben az évben Lengyelország és Egyiptom rendez nagy versenyeket.

Köszönet Boribon az önzetlen sajtófigyelésért!

Híres Gellértesek: Bíró Szabolcs (megint)” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük