Bemutatjuk a III. Pályaorientációs Nap előadóit

A Szent Gellért Diákszövetség november 20-án rendezi meg a III. Pályaorientációs Napot a 11. és a 12. évfolyam számára. A nap folyamán számos témában lesznek előadások, ezek közül kettőre iratkozhat fel mindenki. Az előadók kivétel nélkül a Gellértben érettségiztek, nevük mögött zárójelben az látható, hogy mikor.

A PROGRAM

8:00 – Megnyitó (tornaterem)
8:15 – Önismereti tréning, öregdiákok vezetésével (osztályonként)
10:00 – Általános felvételi tájékoztató (tornaterem)
11:00 – Különböző szakok bemutatása (9 különböző helyszínen)
13:00 – Értékelés, agapé, kötetlen beszélgetés az előadókkal (tornaterem)

AZ ELŐADÓK

1. Bölcsész szakok

Acha Diana Flor (2011)

diaA Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán szerzett magyar-művészettörténet alapszakos diplomát 2015-ben. Jelenleg ugyanitt vesz részt a magyar nyelv és irodalom MA-s képzésben, választott szakiránya modern magyar irodalom.

 

tyukaszTyukász Dorottya (2012)

2015-ben szerzett BA diplomát a PPKE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán újságírás szakirányon, jelenleg a BME GTK kulturális iparágak szakának hallgatója.

2. Mérnök szakok

Czitrovszky Balázs (2005)

czbA Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki Karán Közlekedési létesítmények és Település szakirányokon építőmérnök (BSc) végzettséget, majd később a Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Karán okleveles infrastruktúra-építőmérnök (MSc) oklevelet szerzett. Jelenleg a BKV Zrt. projektmenedzseri csoportjában beruházói projekt mérnökként dolgozik, ahol elsősorban villamospálya-felújítások menedzselésével foglalkozik.

3. Óvó/tanító képzések

Árvai Kata (2010)

arvaikataKorábban az ELTE TÓK, jelenleg az Apor Vilmos Katolikus Főiskola óvodapedagógus hallgatója. Évekig foglakozott hallgatói érdekképviselettel (HÖK) is.

 

 

lucaMolnár Luca (2006)

Az ELTE tanítóképzőjén diplomázott, utána egy évet egy angliai leányiskolában dolgozott nevelőként. Négy éve osztályfőnök a Gellért alsó tagozatán.

4. Jogtudományok

Buda Belián (2011)

belianAz Eötvös Lóránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának, ötödéves, végzős hallgatója. Egyetemi évei alatt több ügyvédi irodában is dolgozott joggyakornokként, kedvenc területe a polgári jog.

 

5. Orvosi szakok

szirakimSziráki Márton (2010)

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Szakának negyedéves hallgatója. Tudományos diákköri munkát is végez, a T-sejtek jelátvitelét vizsgálja normál és kóros esetekben. Másik kutatási területe a migrációs orvoslással kapcsolatos.

6. Testnevelés

Hetényi Réka (2012)

hreka2015-ben szerzett magyar alapszakos diplomát a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. Jelenleg a Testnevelési Egyetem testnevelő-edző szakos hallgatója. A TFSE igazolt sportolója, emellett óvódás korú gyerekeket tanít úszni.

 

7. Gazdasági szakok

Udvaros Bence (2007)

udvarosDiplomáit a BGF Pénzügyi és Számviteli Karán illetve a Budapesti Corvinus Egyetemen szerezte, jelenleg az IKEA Magyarország kontrolling elemzője.

 

 

apostolandrisApostol András (2000)

Először a PPKE-BTK történelem szakán, majd Szolnoki Főiskola pénzügy-számvitel szak kontrolling szakirányán szerzett diplomát. Jelenleg a pilisvörösvári K&H bankfiókot vezeti.

8. Természettudomány

Oláh Gáspár (2008)

gasparA Szegedi Tudományegyetem biológia szakán 2012-ben szerzett alapdiplomámat sejt és molekuláris biológia szakirányon. Mesterdiplomáját ugyancsak itt szerezte neurobiológia-humánbiológia szakirányon. 2014-ben csatlakozott az MTA-SZTE, Agykérgi Neuronhálózatok Kutatócsoporthoz PhD hallgatóként. Az agykéreg gátló sejtjeinek működését vizsgálja kísérletes úton.

torokaronTörök Áron (2012)

Kertészmérnöknek tanul a Budapesti Corvinus Egyetemen. Harmadéves, választott szakterülete a növénynemesítés.

9. Szociális szakok

Bede-Fazekas Kinga (2008)

kingaA Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szerzett szociológia alap- majd mesterdiplomát. Ezt követően az ELTE Állam-és Jogtudományi Karának kriminológia mesterképzését is elvégezte. Dolgozott az Áldozatsegítő Szolgálatnál, pszichopedagógusként  pedig előzetes fogvatartásban lévő fiatalkorú bűnelkövetőkkel is foglalkozott. Jelenleg felnőtt korú pártfogó felügyelő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük