15 perc hírnév” bejegyzéshez 10 hozzászólás

 1. Dia Válasz a bejegyzésre

  Az nem tűnik fel a Diákszövetségnek, hogy ott a pirossal bekarikázott rész alatt egy nagyon csúnya szó van? (még szerencse, hogy elsőnek nem tűnk fel az embernek, csak ha tüzetesebben megvizsgálja, minden apró részletre kiterjedően, mint pl. én)! Felülvizsgáljuk nektek, mint “nem egy keresztény szellemiségnek megfelelő” hirdetést??

 2. gabi Válasz a bejegyzésre

  csak te gondolsz rosszra. oda az van irva, hogy “Pihét mindenkinek-különszám”. abban meg semmi csunya nincs. lehet, hogy pont a bekarikázás zavart meg.

 3. Dia Válasz a bejegyzésre

  Nemrég volt szemvizsgálat, kiderült, hogy az enyémmel szerencsére semmi baj nincsen…=) amúgy én minden ilyet észreveszek, és a bajtársammal már el is indítottuk a felülvizsgálatot. Lehetetlenek vagytok…

 4. Dia Válasz a bejegyzésre

  És amúgy megmondanád, hogy mi a franc itt az a pihe, jelen esetben?! (eredeti jelentésében még mindig értelmesebb, leszámítva hogy picikét gusztustalan; de tudom-tudom, erre is kitaláltok valamit…)

 5. szapi Válasz a bejegyzésre

  Gabi mellé kell állnom; a “Pihét mindenkinek” egy közéleti havilap volt, még a kilencvenes évek elején. A rendszerváltás előtti időben ugyanis pici-puha szivacsdarabokkal tömték ki a párnákat, és a rendszerváltás után indult az a mozgalom, ami szerette volna elérni, hogy mindenkinek legalább egy pihével töltött párnája legyen otthon. De ’97-ben ez a folyóirat leállt, mert azt hitték, hogy elérték a céljukat. Ám 10 év kutatás után rájöttek, hogy mégsincs minden otthonban pihepárna, ezért kiadták a “Pihét mindenkinek-különszám”-ot, ami alapos szociológiai kutatások alapján elindította a “Pihe 2008” projektet. Szóval ne csodálkozz, ha hozzád is becsöngetnek április-május környékén, hogy párnát adományozzanak, amire rá van hímezve, hogy “Pihét mindenkinek”.

 6. Dia Válasz a bejegyzésre

  Mondtam én, mondtam én, hogy mindenre van valami jó kis duma. Amúgy ez tényleg az, itt röhögök még minidig, hihihi =DDD Szeretnék egy ilyen párnát, csinálsz nekem Szappancs?
  Ja, és a “h” betű még OK, elmegy, de annak az “é”-nek elég furin gömbölyödik a pocakja…Ha valaki ezt megmagyarázza nekem….. ja nem, az tudom miért olyan. A 90’es években biztosan volt valami enyhe nyelvújítási mozgalom, amiben az “é”-t megváltoztatták “á”-ra, hogy ne legyen olyan unalmas a magyar nyelv, úgyhogy ez itt “pihát”, ami akkor “pihét” jelent, csak ragaszkodtak az akkori hagyományhoz, és így írták most le. Nincs igazam??

 7. szapp Válasz a bejegyzésre

  Csak félig. Nyelvújítás valóban volt, de olyan marhaság, hogy az “é2-t “á”-ra cseréljék, nem jutott eszükbe. Viszont abban az időben jött haza a Mount Blanc megmászásáról egy fiatal (bölcsész) egyetemistákból álló csapat, akik miután kitűzték a magyar zászlót a Mount Blanc csúcsán, hoztak haza nyugatról 3 vagy 4 új fajta betűtípust. Sajnos ezek csak a kéziszedésű nyomdaiparban terjedtek el, wörd és hasonló szövegszerkesztőkben nem találkozhatsz velük. Na az egyik ilyen betűtípus é betűje hasonlít a magyar “á” betűre, amúgy ez egy nyugat-tiroli dialektus zárt “é”-je. A “Pihét mindenkinek” újság hogy avantgard legyen, ezt a tiroli “é” betűt használta föl az újság címlapján.
  Sajnos én nem tudok ilyen párnát csinálni, sőt mi több, én is szivacsdarabkás párnán alszom. De az elintézhető, hogy a játékok folyamán ha nyersz, esetleg ilyen személyes ajándékot kapj. Talán…

 8. szap Válasz a bejegyzésre

  okés. az az egy szerencséd, hogy elsőben és másodikban csomót tanultam hímezni, szóval még akármi is lehet a dologból… de ahhoz nyerni kell!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük